Ga naar hoofdinhoud

WAT DOET CLASSIC CAR AUCTIONS (CCA) / WIE IS CLASSIC CAR AUCTIONS (CCA)?


Classic Car Auctions (CCA) is een online veilinghuis, dat in opdracht van derden roerende zaken, voornamelijk klassieke auto’s, ter veiling brengt. Onze opdrachtgevers komen zowel uit de zakelijke als de particuliere markt. CCA is geen partij die goederen inkoopt en deze voor eigen risico ter veiling aanbied.

De contactgegevens van CCA vindt u hier

WAT ZIJN DE OPENINGSTIJDEN VAN CCA?


CCA is bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 en op vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. CCA is gesloten in het weekend en op de reguliere Nederlandse feestdagen. Informatie over de openingstijden van veilingen vindt u onder het tabblad ‘veilinginformatie’ bij de veiling of bij de kavelinformatie.

De contactgegevens van CCA vindt u hier

HOE VIND IK EEN KAVEL TERUG OP INTERNET?


De makkelijkste manier om een kavel terug te vinden is door ‘kavels zoeken’ te gebruiken.U typt in het tekstveld bovenaan de pagina het kavelnummer(bijv. ‘1233-14’), of een zoekwoord in (bijv. ‘stoel’). Vervolgens klikt u op het pijltje naast het tekstveld of drukt u op enter.

HOE KAN IK MEER HALEN UIT DE ZOEKFUNCTIE?


Naast het direct invoeren van de naam van het product dat u zoekt, zijn er in onze zoekfunctionaliteit nog een aantal extra opties.

Jokers (*)

U maakt gebruik van het joker teken (notatie: *) als het niet uit maakt wat er op deze plaats in de zoekterm voorkomt.Voorbeeld: U zoekt naar “fiets*”. U krijgt dan alle resultaten te zien waar in ‘fiets’ voorkomt,maar ook ‘fietsband’, fietsslot’ en ‘fietsendrager’.

Wildcards (?)

U maakt gebruik van een wild card als u één teken niet zeker weet. Deze kunt u dan vervangen door de wild card (notatie: ?)Voorbeeld: met de zoekterm “produ?t” krijgt u alle resultaten met daar in zowel ‘product’ als ‘produkt’

Uitsluitingen (-)

U maakt gebruik van uitsluitingen als u resultaten wilt weren uit uw zoekresultaten. Voorbeeld: U zoekt naar “fiets*” maar u wilt geen ‘fietssloten’ terug zien in uw zoekresultaten.U kiest dan voor de zoekterm “fiets* -fietssloten”

HOE KAN IK REGISTREREN?


U klikt hiervoor op de knop registreren op de site. Vervolgens vult u uw gegevens in en u kiest zelf een gebruikersnaam en wachtwoord. U ontvangt nu van ons een e-mail bericht (validatie e-mail), waarmee wij uw e-mailadres controleren. Volg de instructies in deze mail. Vervolgens kunt u, door op de knop “inloggen” te drukken, inloggen met de door u gekozen gebruikersnaam en wachtwoord.

Let op! Gratis openbare emailadressen (als hotmail, gmail, msn, enz) worden in principe niet geaccepteerd voor registratie van een account.

KAN IK MIJN ACCOUNT VERWIJDEREN?


Uw account kunt u niet zelf verwijderen, wel kunt u aangeven geen nieuwsbrieven meer te willen ontvangen.

HOE KAN IK MIJN BIEDINGEN GOED VOLGEN?


Als u op de knop kavels volgen klikt, krijgt u een overzicht van alle kavels waarop u geboden heeft en of u nog de hoogste bieder bent. Het is ook mogelijk om kavels waarop u nog niet geboden heeft op te nemen in deze lijst. Hiervoor klikt u bij de betreffende kavel op de tekst: blijf deze kavel volgen via uw account. Op deze manier kunt u overzichtelijk uw persoonlijke veiling samenstellen.

KAN IK OP EEN ANDERE DAG, DAN DE KIJKDAG, DE KAVELS BEZICHTIGEN?


Dit is niet mogelijk, tenzij anders aangegeven bij de betreffende veiling. CCA stelt vooraf vast wanneer een kijkdag plaats vindt. Dit wordt bij de veilinginformatie op de website weer gegeven.

HOE MOET IK BETALEN?


Na het sluiten van de veiling ontvangt u, indien u als hoogste bieder bent geëindigd en de kavel(s) vrij zijn van gunning, een pro-forma factuur per mail. Met deze pro-forma factuur kunt u tijdens de afhaaldag uw kavels afhalen. U kunt per bank/telebanking betalen, of op de afhaaldag contant betalen (tot EUR 1000). Het is ook mogelijk te pinnen. Laat voor grote bedragen eventueel (eenmalig) uw limiet verhogen. Tijdens het afhalen ontvangt u uw originele factuur.
Voor veilingen in Nederland kunt u het factuurbedrag overmaken naar onze rekening bij de

ABN AMRO:
Rek.
Nr.: 49.15.48.788
T.n.v.: Stichting Beheer Derdengelden Beheer- en Verkoopmaatschappij Amsterdam
O.v.v.: uw factuur- en klantnummer
IBAN: NL35ABNA0491548788
BIC/SWIFT: ABNANL2A

HOE WERKT HET AFHALEN?


Op de afhaaldag meldt u zich bij de administratie met uw pro-forma factuur. Hier wordt, in het geval van een overboeking, gecontroleerd of uw betaling is bijgeschreven op onze rekening. U kunt hier eventueel ook contant of per pin betalen. Nadat de betaling is afgehandeld ontvangt u de originele factuur en een afhaalbon. Op vertoon van de afhaalbon kan 1 van onze medewerkers u begeleiden naar de gekochte kavels. U bent verder zelf verantwoordelijk voor het vervoer van de auto.

IK KAN MIJN GOEDEREN NIET AFHALEN TIJDENS DE AFHAALDAG, WAT NU?


Mocht u niet in de gelegenheid zijn om op de aangegeven datum te komen dan is er een mogelijkheid om via Sminck transport vervoer te regelen. Voor deze extra dienst, zie hier.

Voordat de goederen afgehaald kunnen worden door de transporteur dient uw betaling van de kavels op onze rekening te zijn bijgeschreven. Aangezien CCA alleen tijdens de aangegeven tijden aanwezig is voor het afhalen van goederen, is het niet mogelijk op een ander tijdstip langs te komen.

HOE KAN IK BIEDEN?


Om te kunnen bieden dient u zich eenmalig te registreren (zie verderop.) Nadat u ingelogd bent en de veiling is open, gaat u naar de kavel waarop u wilt bieden. Onderaan deze kavel staat een box waarin u het bedrag dat u wilt bieden kunt invoeren. Zodra u op “bekijk uw bod” klikt, rekent de computer uw bod door (incl. veilingkosten en BTW). Vervolgens kunt u uw bod accorderen. Pas na akkoord hebt u een bieding gedaan.

Wij willen u er nadrukkelijk op wijzen dat het bieden in onze veilingen niet vrijblijvend is. Een eenmaal geplaatst bod is bindend en u dient de kavels af te nemen voor het door u geplaatste bod en de op de website vermelde afhaaldag. Bedenk dat u geen garanties krijgt op werking en staat van de kavels.

Let op! Consumenten zijn bij verkopingen per opbod niet beschermd door de wet verkoop op afstand.

VIDEO UITLEG BIEDEN OP DE KAVELPAGINA

<iframe src=”https://player.vimeo.com/video/21636392?title=0&byline=0&portrait=0″ width=”640″ height=”360″ frameborder=”0″ webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

WAT IS (REST) BPM?


BPM betekent Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen. Het betreft een belasting op het gebruik van het Nederlandse wegennet met een personenauto of motor door een in Nederland wonende persoon of in Nederland gevestigd lichaam. Het moment van heffing is de registratie van een personenauto of motor in het kentekenregister of het moment van eerste gebruikmaking van de Nederlandse weg (bijvoorbeeld met een auto met buitenlands kenteken). Vanaf 1 juli 2005 is ook BPM verschuldigd bij registratie van een bestelauto.

DIENT DE (REST) BPM NOG BETAALD TE WORDEN?


Bij verkoop van een gebruikte auto wordt in principe BTW berekend over de verkoopprijs. De BTW hoeft echter niet berekend te worden over de zogenaamde rest-BPM. Hiermee wordt voorkomen dat u belasting over belasting betaalt.

WAT ZIJN VEILINGKOSTEN?


Veilingkosten is het opgeld, dit bedraagt 9% van de bieding, of zoveel meer of minder als BVA voorafgaand aan de veiling kenbaar maakt, vermeerderd met de over dit bedrag aan opgeld verschuldigde BTW.

KAN IK BTW VRIJ KOPEN ALS MIJN BEDRIJF IS GEREGISTREERD IN HET BUITENLAND?


Wanneer uw bedrijf gevestigd is in een lidstaat van de Europese Unie, anders dan Nederland, kunt u BTW-vrij kopen bij CCA. Hiervoor dient u een geldig BTW-nummer te overleggen, een vervoersverklaring of CMR te overhandigen. Deze formulieren tonen aan dat de goederen worden vervoerd naar het land van de koper. Is uw bedrijf geregistreerd buiten de EU, dan wordt de BTW aan u gerestitueerd na ontvangst van de, door de douane, geklaarde exportdocumenten.

KAN IK BIEDEN PER MAIL?


U kunt niet per e-mail bieden op kavels. U kunt bieden via onze website 
www.classiccar-auctions.com. U kunt zich via de website registreren. Als u uw gegevens heeft ingevuld, krijgt u van ons een activeringsbericht en kunt u op onze veilingen bieden. 
Bij de kavels staat een startbod en vervolgens kunt u zien bij de kavel waar u op wilt bieden wat het volgende bod is om op te kunnen bieden. Dit gaat zo door totdat de veiling gesloten is. 
U dient zelf in de gaten te houden of u overboden wordt. U kunt dan wel weer hoger bieden zolang de veiling nog open is. Indien u de hoogste bieder bent, ontvangt u van ons de volgende dag een factuur en de gegevens over de af te halen producten.

WAT IS EEN AUTO BOD EN WAT IS EEN STATISCH BOD?


U kunt op twee manieren bieden bij onze online veilingen:

o   Statisch bod: Een statisch bod is het eerstvolgend bod dat u uitbrengt op een kavel. U dient dan zelf de kavels te volgen.

o   Auto bod: Als u een auto bod uitbrengt geeft u het systeem een maximum bod aan, het systeem houdt het verdere verloop van de biedingen bij en biedt indien nodig direct over een andere bieder heen, tot aan het door u opgegeven maximum met inachtneming van de minimum biedstappen. Pas als iemand anders een hoger bod doet dan uw autobod, bent u niet meer de hoogste bieder.

KAN IK MIJN BOD ONGEDAAN MAKEN?


Het is niet mogelijk uw bod ongedaan te maken. Een eenmaal geplaatst bod is bindend. Alvorens het bod definitief wordt geplaatst, ziet u eerst een controlescherm, waarin het totaal van uw bod zichtbaar wordt.

KAN IK OP MEERDERE KAVELS TEGELIJK EEN BOD UITBRENGEN?


Dit is niet mogelijk, u dient op elk kavel afzonderlijk een bod uit te brengen. De kavels kunt u toevoegen aan uw ‘favoriete kavels’. Via de optie ‘kavels volgen’ kunt u precies nagaan op welke kavels u het hoogste bod hebt, overboden bent, of interesse heeft.

GUNNING DOOR OPDRACHTGEVER


Bij de biedgegevens vindt u op de site of er na het sluiten van de veiling nog een gunning van de kavels plaatsvindt door de opdrachtgever. Het kan zijn dat indien een bepaald minimum niet wordt gehaald, de opdrachtgever besluit de kavel niet te gunnen.

HEB IK RECHT OP GARANTIE OP DE DOOR MIJ AANGEKOCHTE KAVELS?


CCA en/of Verkoper geven geen garantie in verband met compleetheid, aantallen, werking, bruikbaarheid, verkoopbaarheid, het doel waarvoor de koper de zaken heeft gekocht, het al dan niet bestaan van rechten of aanspraken van derden en/of de mogelijkheid tot overdracht van zaken aan derden. Lees ook onze voorwaarden

MIJN KAVEL IS NIET COMPLEET OF DEFECT, WAT KAN IK DOEN?


CCA of haar opdrachtgever kunnen geen garantie geven op door u aangekochte kavels. CCA veilt de goederen voetstoots en is geen eigenaar van de kavels welke ter verkoping worden aangeboden. Bezoek te allen tijde de kijkdagen om goederen te inspecteren of staat en/of compleetheid.

KAN IK DE DOOR MIJ AANGEKOCHTE GOEDEREN RETOURNEREN?


CCA kan goederen niet terugnemen. Veilingen per opbod, zoals door CCA gehouden worden, vallen buiten de wet ‘verkoop op afstand’. Bezoek de kijkdagen om vast te stellen of de kavel aan uw verwachtingen voldoet, alvorens u een bod uitbrengt

ADRESWIJZIGING


U kunt een adreswijziging zelf doorgeven via onze website. Als u ingelogd bent, gaat u naar “uw instellingen” en vervolgens naar “uw gegevens”. Hier kunt u de wijzigingen aangeven.

AFMELDEN NIEUWSBRIEF


Wanneer u zich wilt afmelden, kunt u dit doen via onze website. U gaat dan naar de optie “inloggen” en vervolgens naar “uw instellingen” en “nieuwsbrief”. Hier kunt u zich afmelden door de vinkjes uit te zetten.

WACHTWOORD VERGETEN


Wanneer u uw wachtwoord vergeten hebt, kunt u een nieuwe aanvragen via onze website. U gaat dan naar de optie “inloggen” en vervolgens naar “wachtwoord vergeten?” Klik hier om een nieuwe aan te vragen.

WANNEER KAN IK MIJN PRO-FORMA FACTUUR VERWACHTEN?


Na het sluiten van de veiling worden pro-forma facturen de daaropvolgende dag per e-mail toegezonden. Het komt sporadisch voor dat er oponthoud is i.v.m. zaken welke onder voorbehoud van gunnen zijn geveild. In dat geval zal er een notificatie worden verzonden aan de betreffende klanten.

VOERTUIGGEGEVENS OPVRAGEN


Indien een auto een Nederlands kenteken heeft, kunt u voertuiggegevens opvragen via www.rdw.nl